Ger Brouwer: ervaring & achtergrond

 Visie op gezondheid

De visie van Coaching4Health op gezondheid is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, één geheel vormen  en elkaar wederzijds en constant beïnvloeden.
Binnen dit geest-lichaam concept kunnen we meerdere niveaus onderscheiden te weten het fysiek-energetische, het emotionele, het mentale  en het spirituele niveau.
In het kader van een integrale aanpak maakt Coaching4Health de keuze of er in eerste instantie de ingang en het behandelplan wordt gezocht op het fysiek-energetische niveau of op één van de andere genoemde niveaus.
De keuze die hierbij gemaakt wordt is afhankelijk van de cliënt, de klacht en het juiste moment.

Een behandelplan op het fysieke niveau kan zijn d.m.v. orthomoleculaire voedingsmiddelen, adviezen m.b.t. beweging, voeding etc.
Door op dit niveau veranderingen aan te brengen, vinden er tevens veranderingen plaats op andere niveaus. Een (simpel) voorbeeld, maar onlangs wetenschappelijk aangetoond, is dat via beweging (wandelen) neurotransmitters worden aangemaakt welke een gunstige invloed hebben op b.v. depressies.
 
Een behandelplan dat primair gericht is op het emotionele niveau, kan betekenen dat via coaching inzicht wordt verkregen in de innerlijke houding t.o.v. van emoties. Daarnaast kunnen middelen zoals Chakra-vitaal frequenties, Bach remedies, emotie-complexen een belangrijke toegevoegde waarde hebben om emotioneel weer in balans te komen.
Opruimen van emotionele blokkades en bewustwording van hoe die zijn ontstaan, geeft tevens positieve veranderingen op het fysiek-energetische en mentale niveau, zoals een opgeruimd gevoel, je weer lekker in je vel voelen zitten en weer zin hebben om “in beweging te komen”. 

Op het mentale niveau kunnen veel veranderingen tot stand gebracht worden via coachings-methodieken zoals N.L.P. (Neuro Linguistisch Programming) en N.E.I. (Neuro Emotionele Integratie).
Via N.L.P. kunnen onbewuste zaken bewust gemaakt worden, waardoor inzicht ontstaat in belemmerende overtuigingen en conditioneringen.
Bewustwording van oude overtuigingen en deze te transformeren geeft een andere perceptie van de buitenwereld. Een andere perceptie van de buitenwereld geeft een ander gevoel en een andere beleving in het contact met je medemens.
Ook ontstaat daardoor effectief en creatief gedrag en men ervaart fysiek en gevoelsmatig meer balans en vitaliteit.

In de begeleiding op spiritueel niveau gaat het er niet om iets te doen of te veranderen.
Hierbij gaat het er eenvoudig om waar te kunnen laten zijn van wat er op dat moment is en daar volledig aanwezig in te zijn.
Via het alleen maar waarnemen van emoties, gedachten, of fysieke ongemakken en daar zich niet mee te identificeren komt men als vanzelf in contact met de altijd al aanwezige eenheid in jezelf. Blokkades en belemmeringen vallen als vanzelf weg.
Op mentaal, emotioneel en fysiek niveau komt men in contact met de natuurlijke staat van Zijn en ervaart men de “flow” van het leven. 
Men ervaart dan de essentie en innerlijke harmonie in zichzelf.
Een gevoel dat het goed is zoals het Is.

 

Terug begin pagina